Zdravie pre Čechov, Slovákov i krajanov

Ak potrebujete pár dní v raji

Stále viac si uvedomujeme cenu zdravia. Liečebné a rehabilitačné zariadenie Jupiter v bechyni umožňuje spojiť príjemný víkend či dovolenku s liečebnými a rehabilitačnými procedúrami. Ceny sú rovnaké pre občanov ČR, SR i iných štátov. Bodaj by nie, keď na čele zariadenia stojí Dr. Josef Mičan, absolvent hneď dvoch škôl na Slovensku...

Liečebné a rehabilitačné zariadenie Jupiter v Bechyni má štatút neštátneho zdravotníckeho zariadenia, avšak vďaka svojmu exkluzívnemu zariadeniu poskytuje aj služby business-centra, v ktorom firmy usporadúvajú rôzne vzdelávacie, či spoločenské podujatia.

Zariadenie poskytuje ambulantnú rehabilitačnú starostlivosť, a predovšetkým preventívne ozdravné pobyty. Má zmluvy so zdravotnými poisťovňami a je špičkovo zariadené na vodoliečbu, masáže, komplexnú fyzioterapiu. Klientom je k dispozícii napríklad aj hydrojet - vodné lôžko, ktoré umožňuje počítačovo nastavovať lokálnu, alebo celotelovú masáž, a ktoré súčasne prehrieva organizmus, čo zlepšuje krvný obeh. V zariadení poskytujú aj mognetoterapiu, ultrazvuk, DD-prúdy, či parafínové zábaly, elektroakupunktúru, či audiovizuálnu relaxáciu. "Vychádzame z toho, že veľmi dôležitá je okrem fyzického stavu aj psychika, naladenie mysle. Preto svoje služby koncipujeme tak, aby sme dokázali navodiť rodinnú atmosféru pohody, pokoja, odpočinku a maximálneho pohodlia pre klienta. Naše zariadenie, ktoré má 48 lôžok, poskytuje klientovi komfort. Vychádzame z jeho individuálnych potrieb a záujmov, indikáciou a ordinovaním procedúr reagujeme na jeho zdravotný stav. Jednoducho, vytvárame optimálne podmienky pre to, aby sme sa každým klientom mohli zaoberať od rána do večera. Na druhej strane mu však, samozrejme, nevnucujeme svoju starostlivosť. V tomto smere nie sme klasickými kúpeľmi, klient má možnosť absolútne slobodnej voľby, ako chce svoj čas stráviť. Ide nám o komunikáciu. Navyše, vychádzame každému v ústrety aj v tom, že procedúry ordinujeme zásadne v logickej aj časovej náväznosti, bez akýchkoľvek prestojov, či zbytočných medzier v programe." Nezanedbateľným plusom pobytu v Jupiteri je nádherný prúirodný kolorit okolia, klíma s priaznivými účinkami, či široké možnosti turistiky, cykloturistiky v okolí a vodnej turistiky na krajinou pretekajúcej Lužnici. Sama Bechyně je starobylé mesto so zámkom a bohatým kultúrnym životom, neďaleko ležia nádherné mestá ako Český Krumlov, Hluboká, či Jindřichův Hradec. "Klientom ponúkame aj agroturistiku, jazdu na koni, rekreačné sporty ako tenis, požičiavame im lodičky i horské bicykle, pre najnáročnejších klientov zabezpečujeme hoci aj vyhliadkové lety či lety balónom," hovorí Josef Mičan.

Ceny pre českých občanov a cudzincov sú jednotné, preto sú služby Liečebného a rehabilitačného zariadenia Jupiter zaujímavé aj pre občanov SR, či krajanov, žijúcich v rôznych kútoch sveta. "Klient dostáva rovnakú službu, nech už je domáci alebo z cudziny, či je to babička v dôchodku, alebo milionár," komentuje Dr. Josef Mičan v Čechách rozšírené neduhy v cenotvorbe, ako jav dvojitých, ba aj trojitých cien sám nazýva. Komfortné ubytovanie stojí okolo 350 Kč, plná penzia 260 Kč, polopenzia 170 Kč a liečebné a rehabilitačné procedúry v rozmedzí 250-270 Kč denne. Mimo sezóny dokážeme ceny upravovať.

Okrem toho čitateľom Slovenských dotykov ponúkame s použitím kupónu zľavu 5 percent. Ak máte o túto zľavu záujem, kontaktujte redakciu Českého a slovenského sveta, ktorá Vám oznámi heslo na zľavu a všetky potrebné kontakty.


Josef Mičan sa narodil v roku 1953 v Leheniciach v nádhernom juhočeskom Pošumaví. "Pochádzam z rodu kovárov, ja som sa však trochu vymkol, pretože ma začalo vo veku štrnásť-pätnásť rokov intenzívne zaujímať letectvo. V tom čase bolo jedinou možnosťou, ako tento záujem rozvíjať, prihlásiť sa na armádne letecké učilište. To znamenalo absolvovať výberové martýrium, ktoré som napokon zvládol. Do školy som nastupoval v pohnutej dobe - v septembri 1968. Ja som napriek všetkému vytrval, pretože záujem o letectvo ma stále držal. Nenastúpil som do Košíc, ktoré boli hlavným centrom československého leteckého školstva, ale do Prešova. V roku 1972 som školu ukočil ako špecialista letecko-inžinierskej služby. Paradoxne bola skutočnosť, že som mohol domov jazdiť iba raz za pol roka, maximálne raz za štvrť roka, pre mňa aj prínosom. Vďaka tomu som mohol spoznávať východné Slovensko, Vysoké i Nízke Tatry... Navyše vtedy sme sa v Prešove aktívne zapájali do športového, kultúrneho a spoločenského života," rozpráva dodnes s nadšením. Po skončení krátko slúžil na letisku v Českých Budějoviciach. Potom nastúpil na vysokú vojenskú školu do Bratislavy. Od roku 1976 pôsobil v rôznych funkciách na rôznych posádkach v Čechách.

Po Novembri 1989 sa, samozrejme, otvorili nové možnosti. Josef Mičan sa rozhodol vyskúšať svoje schopnosti v oblasti podnikania. Spočiatku sa venoval distribúcii pohonných hmôt. Pre investorov na zelenej lúke postavil, rozbehol a riadil postupne dve veľké distribučné firmy.

V roku 1996 opäť zmenil svoju pôsobnosť. V Bechyni zvíťazil vo výberovom konaní na riaditeľa Hotelu Jupiter. Prišiel so zámerom, aby sa toto zariadenie venovalo liečebnej a rehabilitačnej činnosti, poskytovalo regeneráciu, rekondíciu, relaxáciu i klasickú rekreáciu. "Svoj osud som spojil so službou ľuďom a ich zdraviu. Je to devíza, hodnotu ktorej si čím ďalej tým viac uvedomujeme."

(in)

obsah | Česká republika