Český DJ překonal světový rekord

Více než osmdesát hodin neustálého pouštění taneční hudby přivedlo pražského DJ Blue, v civilu 28letého Michala Bureše, do světové dýdžejové špičky. Několikadenním hraním v klubu Lubina ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku překonal světový rekord amerického DJ, jenž se udržel na nohou osmdesát hodin a pět minut.

DJ Blue začal ve čtvrtek dopoledne a v 19.06 hodin Američana překonal. A hraje dále. Bureš dodržoval pitný režim a dostával lehká jídla, například dušené kuře s těstovinami.

I přes povolené čtvrthodinové přestávky každých osm hodin několikrát zápasil s mikrospánkem, nakonec všechny nástrahy vytrvalostního hraní překonal. "Je fantastický, já bych nevydržela ani jednu noc," podotkla barmanka Markéta Kostelníková. DJ Blue využil téměř všech 1 600 desek, které měl k dispozici.

"Míchal jsem elektronickou taneční hudbu s jazzem, nechyběly různé experimenty. Bylo to hodně náročné, ale jsem šťastný, i když hodně unavený," prohlásil rekordman. Výkon přesto nebude zanesen do oficiálních knih rekordů. Chyběl totiž delegovaný rozhodčí.

"Šlo nám hlavně o zábavu a Michal si chtěl dokázat, že to zvládne," vysvětlil spolupořadatel Lukáš Fojtík. Jak dodal DJ Blue chce hrát až do jednadvaceti hodin, čímž by dosáhl neuvěřitelných 82 hodin neustálého přehrávání desek.

JOSEF GABZDYL, PRÁVO

obsah | Česká republika