Maláčová chystá alternativu k soutěži Miss ČR

Bývalá československá miss Michaela Maláčová získala licenci na pořádání soutěže o nejkrásnější dívku České republiky, jejíž vítězka bude mít šanci usilovat o prestižní titul Miss Universe. Soutěž nazvaná Česká miss má být alternativou dosavadní přehlídky ženské krásy Miss České republiky, kterou dosud pořádá Miloš Zapletal a jeho agentura Art Produktion K/2.

Jak se bude Česká miss lišit od Miss České republiky, chce Maláčová prozradit až na pondělní tiskové konferenci. "Bude to miss nové generace," řekla dnes Maláčová ČTK.

Předpokládá, že obě soutěže krásy se budou konat nezávisle na sobě. První Česká miss má být známa již v příštím roce.

Maláčová se v minulosti netajila názorem, že soutěž o nejpůvabnější dívku republiky nemá být jen v duchu "promenáda v plavkách a dokonalé míry", ale že se má vybírat taková miss, která dokáže dobře reprezentovat svoji zemi v zahraničí.

Maláčová se Miss Československa stala v roce 1991, později pracovala jako mluvčí ODS a nyní má vlastní firmu, která se specializuje na oblast poradenství a public relations.

Již loni se v médiích objevily informace o tom, že Zapletal uvažuje o prodeji společnosti, která měla dosud monopol na pořádání volby české královny krásy. Jedním ze zájemců o koupi výsadních práv, jejichž cenu tisk odhadoval na několik desítek milionů korun, byla tehdy i Maláčová.

O titul nejkrásnější dívky se v bývalém Československu soutěžilo poprvé v roce 1967 a pak v roce 1969, poté až za dalších dvacet let.

Po listopadu 1989 se ze soutěže miss stala jedna z nejsledovanějších společenských událostí roku. Vítězky národních soutěží usilují i o mezinárodní tituly Miss Universe, Miss World, Miss International a Miss Europe.

HYNEK GLOS

obsah | Česká republika