Nejkrásnější mladou Evropankou je Češka

Nejkrásnější dívkou Evropy ve věku od 15 do 18 let se v sobotu pozdě večer v pražském Kongresovém centru stala 17letá studentka Purkyňova gymnázia ve Strážnici Anna Jeglová. Mezi svými četnými zálibami uvedla moderní tanec, sólový zpěv, plavání, lyžování a volejbal. Diváci si ji rovněž zvolili za Miss sympatie.

První vicemiss se stala 17letá Rumunka Diana Gabriela Alexandroaeová. Kromě toho si odnesla ještě dva tituly, a to Miss press a Miss foto. Křeslo druhé vicemiss obsadila rovněž 17letá Bulharka Gabriela Ljubomirova Šopova. Vítězka získala 5000 dolarů (asi 136 000 korun). Kromě peněžních cen si odnášely samozřejmě korunky a poukazy na zájezdy, jazykové kurzy, šperky, večerní šaty, kosmetiku a řadu dalších věcných darů.

Soutěží se i v surfování na netu

Mezinárodní soutěž Miss Europe - Junior 2003 je soutěží pro dívky od 15 do 18 let. Účastní se jí finalistky z národních soutěží evropských zemí. Nejde o kopii soutěží, v nichž rozhodující jsou míry a váha, tvrdili pořadatelé. Hodnotila se podle nich především schopnost komunikovat, vtip a přirozený dívčí půvab.

Dívky předváděly jazykové a pohybové dovednosti i to, jak ovládají práci s internetem a výpočetní technikou. Promenáda v plavkách, ale přesto nechyběla, stejně jako módní přehlídka.

NOVINKY

obsah | Česká republika