Nejlepší červené u nás dělají ve Velkých Bílovicích

Chcete-li si opravdu pochutnat na červeném víně z Čech a Moravy, sežeňte si Cabernet Sauvignon ročník 2003 z vinařství Tetur z Velkých Bílovic. Neradí to jen tak někdo, jde o odborný verdikt degustátorů sdružených v porotě mezinárodní soutěže Salon červených vín 2006.

Porota hodnotila nejlepší produkty přihlášené do soutěže a dospěla k závěru, že se bílovické laskomině nevyrovnají ani konkurenti z dovozu.

Vína přihlášená do tohoto šampionátu budou moci ochutnat účastníci vinařského festivalu, který má vyvrcholit 25. listopadu ve Velkých Pavlovicích. Jeho cílem je prezentace a soutěžní porovnání červených vín s garantovaným původem na Moravě a v Čechách s víny dováženými, říká se v tiskové zprávě pořadatelů festivalu.

Čestný prezident Salonu červených vín profesor Vilém Kraus k tomu dodává: "Velké Pavlovice jsou středem ekologického bioregionu, ve kterém se na těžkých půdách s vysokým obsahem hořčíku rodí prvotřídní moravská červená vína. Červená vína z této podoblasti se vyznačují zvláštním charakterem, který je typický pro středoevropské vinařství a je přitažlivý pro pití jako doprovod k pokrmům tohoto regionu."

(hof), PRÁVO

obsah | Česká republika