TV Nova kupuje sportovní stanici Galaxie Sport

TV Nova kupuje sportovní kanál Galaxie Sport. Její servisní organizace získala stoprocentní podíl v akciové společnosti HARTIC. Cenu obchodu firmy tají. Změnu majitele musí ještě schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

"Česká produkční, a. s. získala ve společnosti Hartic, a. s. stoprocentní podíl," oznámila mluvčí Novy Veronika Šmítková. Hartic je jediným vlastníkem Galaxie Sport s. r. o.

"Zatím byly podepsány smlouvy," řekl iDNES jednatel Galaxie Jiří Hojgr. Podrobnosti transakce však odmítl přiblížit.

Galaxie Sport je jediným českým sportovním kanálem. Do programového schématu patří například přímé přenosy z hokejové NHL či z předních evropských fotbalových lig. V současné době si ji může naladit přes sedm set tisíc domácností v Česku a na Slovensku.

Nova před několika dny koupila vysílací práva na Formuli 1 a koupě Galaxie je tak jejím dalším krokem na poli sportovních přenosů.

"Získání podílu chápeme nejen jako přípravu na nadcházející proces digitalizace televizního vysílání v ČR, ale i jako možnost efektivnější práce se sportovním publikem," řekl generální ředitel Novy Petr Dvořák. TV Nova "Uvědomujeme si, že Galaxie Sport je významným sportovním kanálem pro oba kabelové operátory v ČR - UPC a Karneval - a věříme, že naše budoucí spolupráce bude stejně vynikající jako dosud," dodal Dvořák. Obchod ještě musí schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

iDNES

obsah | Česká republika