Novým trenérem v Třinci bude Lubomír Pokovič

Vedení hokejového Třince ve středu podepsalo smlouvu s novým koučem, který rozšíří dosavadní trenérské duo Pavel Marek, Aleš Mach. Novým trenérem se stal asistent u slovenské reprezentace Lubomír Pokovič. "Podepsali jsme smlouvu do konce sezóny," potvrdil Ivo Pullmann, který od 1. ledna přebírá funkci generálního ředitele klubu.

Marek ze střídačky neodejde a bude se dál podílet na tréninku mužstva, ale role kouče při zápasech připadne Pokovičovi.

"Každopádně si od rozšíření realizačního týmu hodně slibujeme," naznačil Pullmann. Jisté je, že Marek, který zatím střídačce šéfoval, nově obsadí post sportovního ředitele a měl by okamžitě zahájit jednání o posílení týmu, který vyhrál jediné z posledních osmi utkání jediné.

Třinec klesl až na třináctou příčku. "Zvažujeme různé možnosti, jak mužstvo oživit, přemýšlíme o výměnách hráčů a hledám i další způsoby, jak posílit a ještě zabojovat o play-off," uvedl Pullman, přestože na osmou příčku Oceláři ztrácejí už patnáct bodů.

Po vánočních svátcích jim navíc bude scházet útočník Bonk, jenž odcestoval do zámoří za těhotnou manželkou a k týmu by se měl vrátit až po jejím porodu, zřejmě tedy v polovině ledna.

(kez, bir), PRÁVO

obsah | Česká republika