Puček odstoupil z postu manažera Slavie

Bývalý fotbalový rozhodčí Lubomír Puček odstoupil z funkce manažera pražské Slavie, který zastával od září. Rezignaci nabídl kvůli rozhodnutí soudu v Ostravě, který potvrdil jeho trest za korupci. Představenstvo ji přijalo, řekl generální ředitel Slavie Petr Doležal. Slavia bude o novém manažerovi jednat v zimní pauze.

"Pan Puček nás informoval o výsledku odvolacího řízení. Po rozhodnutí prvoinstančního soudu jsme ctili presumpci neviny. V situaci, kdy byl pravomocně odsouzen, se rozhodlo představenstvo jeho rezignaci přijmout," uvedl Doležal.

Podle rozhodnutí soudu ovlivnil Puček s kolegou Jiřím Vodičkou v roce 2003 zápas slovenské ligy mezi Banskou Bystricí a Púchovem.

Puček řekl v rozhovoru pro Českou televizi, že kdyby věděl, že bude obžalován, tak by do Slavie nikdy nenastoupil. "Vím, že jsem tím Slavii uškodil, ale kdyby ke všemu trestní orgány přistupovaly jako ke mně, tak se mohou stavět jen věznice a budou plné," tvrdí Puček.

Soud Pučka nepotrestal žádným zákazem činnosti ve fotbale. "V tom je diametrální rozdíl mezi mnou a (bývalým sportovním manažerem Žižkova) Horníkem. Já jsem dostal jen pokutu, a když ji zaplatím, tak můžu ve fotbale zůstat. Nechci však Slavii ubližovat, a proto jsem v ní skončil. Bude rozumnější, když opustím prvoligovou scénu," prohlásil Puček.

LIDOVKY, ČTK

obsah | Česká republika