Škoda zůstává hlavním sponzorem MS v hokeji

Na dalších sedm let podepsala Škoda Auto smlouvu se společností Infront Sports&Media, která vlastní práva na hokejový šampionát. Automobilka tak bude hlavním sponzorem mistrovství světa až do roku 2011.

Škoda Auto si od této formy propagace slibuje další posilování pozic. "Tento projekt je z hlediska firemní strategie sponzoringu hodnocen úspěšně, i proto v něm chceme pokračovat. Televizní viditelnost, kterou díky smluvním možnostem a přenosům z jednotlivých utkání dosahujeme, se blíží 70 procentům. To jsou hodnoty hovořící samy za sebe," pochvaloval si mluvčí automobilky Jaroslav Černý.

Počátek partnerství Škoda Auto s mistrovstvím světa se datuje již od roku 1992, kdy se v Praze a v Bratislavě poprvé vozy s okřídleným šípem ve znaku představily jako oficiální automobil MS, o rok později v Německu již také jako hlavní sponzor. V roce 2011 se tedy završí úctyhodných 20 let, což představuje jedno z nejdéle trvajících partnerství v historii sponzoringu nejenom na poli ledního hokeje.

Každoroční podnik mistrovství světa dosáhl na letošním šampionátu v České republice nového vrcholu. Celkově jej v hledišti vidělo 552.000 diváků, tedy nejvyšší počet v historii, a více než 1700 hodin televizních přenosů sledovalo 750 milionů diváků.

Letos se rozhodla Škoda Auto stát také jedním ze čtyř oficiálních partnerů cyklistického závodu Tour de France. Automobilka tak chce zapojit do sportovního sponzoringu i další importéry například ve Francii, Španělsku, Itálii a Belgii, kde je cyklistika a závod Tour de France velmi populární. Automobilka je také oficiálním sponzorem českého olympijského týmu a podporuje i lední hokej a fotbal na regionální úrovni přímo v Mladé Boleslavi. Výši sponzorských částek však firma nezveřejňuje.

(r)

obsah | Česká republika