Škodovce se účast na Tour vyplácí

Škoda Auto se letos již podruhé účastní prestižního cyklistického závodu Tour de France jako jeden z hlavních sponzorů. Smlouva o sponzorství platí až do roku 2007 a měla by vylepšit pozici značky ve Francii a jižní Evropě.

Mladoboleslavská automobilka si od investic do cyklistiky slibuje zvýšení známosti značky, která mezi Francouzi dosahovala pouhých patnácti procent. To by následně mělo přinést zvýšení tržeb. "Po jednom roce se nedají vyvozovat závěry, ale dílčí průzkumy růst povědomí o značce potvrdily," uvedl mluvčí Škody Auto Jaroslav Černý.

Společnost se v tomto roce navíc stala partnerem šesti týmů a kromě Tour de France sponzoruje ve Francii dalších jedenáct cyklistických závodů. Je také sponzorem bílého trikotu pro nejúspěšnějšího mladého závodníka do pětadvaceti let.

Podle smlouvy má Škodovka organizátorům Tour mimo jiné každoročně poskytnout 175 vozů. Spolu s dalšími automobily pro novináře a pro závodní kluby však letos poskytne 350 vozů, což je ještě o osmdesát víc než loni. Zástupci firmy se k ceně kontraktu nechtějí vyjadřovat, ale podle zpráv agentury AFP by mělo jít asi o sto milionů korun ročně.

Tour de France je třetí nejsledovanější akcí planety, hned po olympijských hrách a mistrovství světa ve fotbale. Každoročně ji sledují dvě miliardy televizních diváků ve 170 zemích světa a až patnáct milionů lidí přímo na trati. Oproti tomu hokejové mistrovství světa, které bylo až doposud nejvýznamnější sponzorskou aktivitou Škody, loni sledovalo "jen" 700 milionů diváků.

Automobilka ale rozhodně nehodlá ledové plochy opustit. "Hokej a cyklistika se skvěle doplňují. Oba sporty jsou pro nás stejně důležité," ujistil Černý. Firma je hlavním partnerem mistrovství světa v hokeji už od roku 1992 a současná smlouva platí až do roku 2011. V drtivé většině zemí, kde se Škodě daří, je navíc hokej nejpopulárnějším sportem. Je také sponzorem české a slovenské reprezentace a hlavním partnerem extraligy.

Etapový závod Tour de France trvá zhruba tři týdny a pořádá se každoročně od roku 1903. Výjimkami byla pouze období první a druhé světové války. Na pozici jednoho z hlavních sponzorů Škoda Auto vystřídala značku Fiat.

VOJTĚCH BEDNÁŘ

obsah | Česká republika