SP v lezení na obtížnost i letos v Česku

Česká republika nebude ani v letošním roce chybět v kalendáři Světového poháru v lezení na obtížnost. Mezinárodní organizace sportovního lezení ICC schválila žádost Českého horolezeckého svazu o přidělení pořadatelství a v listopadu se tak opět v Brně představí světová špička v královské disciplíně lezeckého sportu.

Stejně jako v loňském roce, i letos se závody uskuteční v pavilónu A1 na Brněnském výstavišti v rámci Mezinárodního veletrhu sportovních potřeb Sport life v termínu 11. - 12. listopadu. Závod v Brně bude předposledním v desetidílném seriálu letošního SP.

Organizátoři očekávají, že se v jihomoravské metropoli opět představí kompletní světová špička v čele s úřadujícím mistrem světa a vítězem loňského Světového poháru Tomášem Mrázkem. K jeho největším soupeřům by měl opět patřit Francouz Alexandre Chabot či loňský vítěz z Brna Flavio Crespi z Itálie.

"Doufáme, že Tomáš konečně prolomí smůlu v mezinárodních závodech pořádaných v Čechách a získá prvenství před domácím publikem," věří reprezentační trenér Slávek Vomáčko.

T. Kysilková českou nadějí mezi ženami

Mezi ženami se očekává tradiční souboj Belgičanky Muriel Sarkanyové s loňskou vítězkou Alexandrou Eyerovou ze Švýcarska a sympatickou Rakušankou Angelou Eiterovou.

"Naším největším želízkem v ohni bude Tereza Kysilková, které budeme držet palce, aby se probojovala do závěrečného finále a zatraktivnila tak ženský závod pro české diváky," dodal Vomáčko.

Mrázek, suverénní česká jednička ve sportovním lezení bude v letošním roce vedle obhajoby vítězství ve Světovém poháru také hájit titul mistra světa. Světový šampionát se koná na začátku července v německém Mnichově.

(pn), SPORT.CZ

obsah | Česká republika