ČT spustí první den olympiády sportovní kanál

Fanoušky olympiády čeká na programu ČT2 celodenní příděl sportovních přenosů a zpráv. Spolu s domácí redakcí ho bude přímo na místě zajišťovat 28 redaktorů. Olympiáda se objeví také na novém sportovním kanálu ČT4, který zahájí vysílání 10.února.

"Na programu ČT2 budeme dění z olympiády vysílat čtyřiadvacet hodin, na ČT4 patnáct hodin," řekl šéfredaktor sportu ČT Otakar Černý. Až na tři výjimky se oba programy nebudou překrývat. "Chceme, aby diváci měli možnost vybrat si z různých alternativ," uvedl komentátor Robert Záruba.

Česká televize vyšle na přímo do Itálie osmadvacetičlennou skupinu. Sportovní redaktoři budou působit ve dvou týmech, v Turíně a horském středisku Sestriere. "Vzhledem k velkým vzdálenostem mezi sportovišti a předpokládaným problémům s dopravou to bude lepší," uvedl šéf mise Vladimír Drbohlav.

V domácím Olympijském studiu se objeví řada pravidelných rubrik - o historii her, rychlý přehled zpráv, Češi v akci, nejlepší momenty her či každodenní rozhovor s vybranou českou sportovní hvězdou. Na místě bude i trojice expertů, která se bude podílet na komentování. "Řada dalších bude docházet do pražského studia," řekl Záruba.

LIDOVKY

obsah | Česká republika