Fortuna vypsala sázky na Krejčíře a Koženého

Vsaďte desetikorunu, vyhrajete deset tisíc. Možné to je, ale jen v případě, pokud by miliardář Radovan Krejčíř nebo kuponový král Viktor Kožený skončili v rukou české justice. Na jejich vydání si lze totiž vsadit.

Vypsání neobvyklých sázek v kurzu 1000:1 ve čtvrtek oznámila společnost Fortuna. Od jednoho sázejícího je kancelář ochotná přijmout až 500 korun, maximální výhra je tedy ohraničena na půl milionu korun.

"A to by mohl být silný motivační faktor pro zodpovědné orgány našeho soudnictví," uvedl s nadsázkou hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Krejčíř je v Česku stíhán v několika závažných hospodářských i násilných kauzách a nyní žije i s rodinou na Seychelách. Bývalý šéf Harvardských fondů Kožený je ve vazbě na Bahamských ostrovech.

Jejich vydání do Česka není příliš pravděpodobné. O vydání Koženého se česká strana pokoušela několik let, Bahamy ale veškeré snahy ignorovaly. Kožený tak pravděpodobně skončí před americkým soudem. Tamní justice ho totiž žaluje kvůli ázerbájdžánské privatizaci.

iDNES, ČTK

obsah | Česká republika