Četníky může po Moskalykovi dokončit jeho dcera

Česká televize dokončí třetí řadu divácky úspěšného seriálu Četnické humoresky, přestože režisér prvních dvou sérií Antonín Moskalyk zemřel. Pravděpodobně je dotočí jeho dcera Pavlína.

"Letošní natáčení začne 13. února podle plánu," řekla Hana Orošová, mluvčí brněnského studia ČT, které seriál připravuje. Podotkla, že zpráva o Moskalykově odchodu je příliš čerstvá, a tak nelze říct, jak bude další práce na seriálu pokračovat. Moskalyk zemřel v pátek ráno.

"Nyní řešíme jeho odchod po lidské stránce." Dodala, že Moskalyk se i přes svou nemoc účastnil práce až do konce loňských natáčecích dnů v polovině prosince: "I když měl zdravotní problémy, vždy byl na place."

Už dříve za režiséra Moskalyka často zaskakovala jeho dcera Pavlína, která je členkou tvůrčího týmu seriálu. Je velmi pravděpodobné, že nyní bude seriál točit sama. "V tomto duchu budeme jednat dále. Řešení se již rýsuje," řekla Orošová vyhýbavě.

Ze třetí třináctidílné řady je nyní hotova zhruba polovina. Některé díly jsou natočeny celé, u dalších chybí větší či menší části, podle toho, jak to vyžadoval scénář například v souvislosti se zasazením děje do ročního období.

Četnické humoresky si diváci oblíbili

Četnické humoresky patří k divácky nejúspěšnějším projektům České televize. První třináctidílnou řadu odvysílala v prvním čtvrtletí roku 2001 a v průměru ji sledovalo podle údajů ČT 2,134 miliónu dospělých diváků. Reprízu nabídla televize o dva roky později jako úvod ke druhé řadě seriálu. Opakování první série zhlédlo v průměru 2,06 miliónu dospělých. O premiéru druhé řady byl zájem větší, ujít si ji nenechalo 2,315 miliónu dospělých; to představuje 57,5 procenta všech diváků v tu dobu u obrazovek. Od podzimu ČT obě řady opět opakuje a i díly z první série dokázaly v pátek porážet reality show soukromých televizí.

NOVINKY, ČTK

obsah | kultura - kultúra