Expozícia DESIGN SALON 2005 získala významné ocenenie

Expozícia DESIGN SALON 2005, ktorú združenie DESIGN SLOVAKIA realizovalo ako jednu z akcií práve ukončeného Bratislavského festivalu DESIGN DAYS 2005 na výstavisku Incheba Expo Bratislava v dňoch 19. - 23. 10. 2005, získala Cenu veľtrhu MODDOM 2005 za kolekciu slovenského a zahraničného dizajnu.

Stredobod expozície DESIGN SALON 2005 tvorila inštalácia talianskych dizajnových svietidiel New Light Laboratory pripravená za podpory spoločnosti HITECO Bratislava.

V expozícii DESIGN SALON 2005 boli predstavené tiež úspešné dizajny čalúneného nábytku, vytvoreného slovenským dizajnérom Petrom Bohušom pre Žilinskú firmu DOMARK a štyri inštalácie moderných jedální, zostavené z produktov slovenských a talianskych dizajnérov a firiem.

Ako zdôraznil Antonio Provenzano, veľvyslanec Talianskej republiky v SR na slávnostnom otvorení expozície DESIGN SALON 2005, kvalitné výrobky s dobrým dizajnom sú dôležitým obchodným artiklom zjednotenej Európy.

"Dizajn patrí k strategickým komoditám exportnej politiky Talianska, preto vítam a vysoko oceňujem priestor, ktorý expozícia DESIGN SALON 2005 poskytla na prezentáciu a konfrontáciu talianskeho a slovenského dizajnu," dodal na záver Provenzano.

TLAČOVÁ SPRÁVA

obsah | kultura - kultúra