Šestnásť dielní na Letnej fotoškole v Poprade

Sedemnásť lektorov z desiatich krajín bude prednášať študentom tohtoročnej Letnej fotoškoly popradského Domu fotografie. Podujatie sa začne v sobotu a potrvá počas celého druhého júlového týždňa.

V šestnástich tvorivých dielňach sa budú účastníci zaoberať rôznymi technikami, ale aj žánrami fotografie - od dokumentárnej fotografie, cez portréty krajiny, až po experimentálnu fotografiu tvorenú novými aj starými technológiami. Ako informovala riaditeľka Domu fotografie Lucia Benická, do Popradu opäť príde viacero osobností z radov domácich a zahraničných fotografov. Tibor Huszár bude napríklad pokračovať v dielni z minulého roka, počas ktorej spolu so študentmi mapoval rómske etnikum na Spiši. Popradčan Robo Kočan zas so svojimi žiakmi bude cez objektív odhaľovať Vysoké Tatry.

"Zatiaľ máme nahlásených 96 účastníkov z 10 krajín sveta," dodala Benická. Okrem tvorivých dielní bude počas fotoškoly aj viacero sprievodných akcií. V Elektrárni Tatranskej galérie v Poprade otvoria už v prvý deň fotoškoly tri výstavy. Vovovo nebo je profilovou výstavou Vladimíra Vorobjova, na výstave Iná krajina sa budú prezentovať siedmi fotografi a Miro Zeman predstaví svoje Impresie. Letnú fotoškolu vyhodnotia v sobotu 12. júla, keď bude v Galérii P. M. Bohúňa v Liptovskom Mikuláši aj vernisáž výstavy fotografií vytvorených počas tvorivých dielní.

(ič)

obsah | kultura - kultúra