Hradecký Hip Hop Kemp čeká 15 tisíc lidí

Na světovou elitu i české interprety láká čtvrtý ročník Hip Hop Kempu, největšího rapového festivalu ve střední a východní Evropě. Na letišti v Hradci Králové začne 19. srpna.

Návštěvníci si mohou vybrat z deseti scén, na hlavní Bbarák Live Stage budou Američané Non Phixion, Masta Ace, Inspectah Deck (Wu-Tang Clan) či The Last Emperor, Britové Skinnyman, Foreign Beggars či slavný DJ Vadim, který akci už v minulosti označil za festival od hudebních fandů pro hudební fandy.

"Program nezapomíná na jednu zásadní věc, že ač je festival v našem českém prostředí, jde o přehlídku evropského formátu. Logicky tedy na něm nemůže být větší množství českých a slovenských kapel, které stále koncertují po zdejších klubech," vysvětlují pořadatelé.

Na přání diváků se do programu vedle Kontrafaktu, Bow Wave, Cherry Hill, Indy & Wich, Prago Union či dua Vec & DJ Jazzy dostala i další dvě významná česká jména. Prvním bude Orion a jeho hosté. "Papa Ori" uvede na Kempu velkou show z obou dílů jeho Teritorií.

Další posilou bude koncert Jižních Pionýrů. "Kdo neměl možnost vidět tohle rozbouřené jihlavské trio v akci na Urban Rapublic festu, ať si je nenechá ujít na Kempu," lákají pořadatelé.

Novinkou festivalu, na který podle odhadů dorazí až patnáct tisíc diváků, bude velká Semtex RnB Arena, kde pojede po tři noci party deejaying s videoprojekcemi a go go tanečnicemi. Mezi deejay´s v tomto stanu bude figurovat dvojka DJ Phingaprint & Skipp Coon z USA.

"I letos se na hiphopovém festivalu dostane na další kulturní disciplíny, v letním kině na Kofola stage budou moci fandové vidět několik filmů, divadelních představení či videoprojekcí. Přijet by mělo sedm divadelních souborů, filmů by mělo být dvanáct. Chystáme samozřejmě i další alternativní překvapení," uvádějí pořadatelé.

(kot), iDNES

obsah | kultura - kultúra