Zahájení výstavy "Krásy a tajemství ČR" v Dublinu

Dne 5.4.2004 v 18 hodin byla v Domě Evropské unie v Dublinu zahájena výstava "Krásy a tajemství ČR". Úvodní projevy pronesli ředitel zastoupení Evropské komise v Irsku pan Peter Doyle, velvyslanec ČR v Irsku a předseda zahraničního výboru irského parlamentu pan Michael Woods, který také výstavu formálně zahájil. Vernisáže se zúčastnili zástupci diplomatického sboru, představitelé zastoupení Evropské komise v Irsku, zástupci české krajanské komunity a náhodná veřejnost.

Výstava probíhá v rámci série kulturně prezentačních akcí přistupujících i členských zemí, které se v Domě Evropské komise konají měsíčně po celou dobu irského předsednictví. ČR se tak stala poslední z přistupujících států, které představily svoji zemi ještě před vlastním vstupem do EU. Výstava se setkala s velkým zájmem, pozornost vzbuzovaly rovněž dva dětské domažlické kroje, které vhodným způsobem doplnily přehled historického vývoje ČR.

Na závěr vernisáže se uskutečnila recepce, během níž byl promítán dokument o krásách ČR z produkce Czech Tourism na pozadí hudby Antonína Dvořáka.

(r)

obsah | kultura - kultúra