Maxová připravuje show v Monaku

Tereza Maxová se objevila v Praze. A dokonce s manželem, dánským tenistou Frederikem Fetterleinem. Ruku v ruce se spolu vypravili do nově otevřené restaurace la Scéne na večírek pořádaný agenturou Czechoslovak Models a ukázali tak veřejnosti, že rodinná krize se nekoná nebo je přinejmenším zažehnána.

Nedávno se totiž v dánském tisku objevily informace, že Fetterlein "zhřešil" s jistou dánskou zpěvačkou, s níž se poznal na reality show Robinson. "Co mám na to říct? Mně se to ani nechce komentovat. Psal to bulvár, který nehledá pravdu. Ta reality show usiluje o publicitu a využívá všech možností," říká Maxová. Na večírku se s manželem zdrželi až do půlnoci, přičemž už ráno Tereza vezla čtyřletého syna Tobiase do školky. "Když jsme v Praze, dáváme ho do anglické školky a v Monaku zase navštěvuje francouzskou," vysvětluje.

Maxová pak zamířila do své nadace, zatímco Frederik odletěl za prací do Londýna. Modelka totiž připravuje další charitativní akci, která bude volně navazovat na benefiční večer, který se uskutečnil na sklonku loňského roku v Praze za osobní účasti monackého prince Alberta. Podobnou společenskou událost nyní organizuje přímo v centru monackého knížectví. Uskuteční se poslední březnový den v luxusním hotelu De Paris a kromě řady významných osobností monackého společenského života, včetně knížete Alberta, se jí zúčastní i kanadský zpěvák Bryan Adams. "Známe se už strašně dlouho. Když jsem začala pomáhat dětem, oslovila jsem i několik muzikantů a on byl mezi nimi. Patří k těm, kteří neváhají pomoci. Mimo jiné fotí a teď právě připravuje spolu s Calvinem Kleinem obrovskou publikaci Sto amerických žen, jejíž výtěžek chce věnovat nadaci na výzkum rakoviny prsu. A přednedávnem vystoupil v Torontu na koncertě ve prospěch obětí tsunami," říká Maxová. "Konkurencí" na jevišti mu budou dvě dívky z plzeňského dětského domova, které také zapívají.

Přítomna bude v Monaku i topmodelka Eva Herzigová která představí svoji zimní kolekci spodního prádla pro rok 2005. V ceně vstupenky je nejen společenský program, ale i slavnostní večeře a už v této chvíli jsou vyprodány. Výtěžek z akce poputuje na projekt 30 minut pro život, který chce zkvalitnit péči o děti v dětských domovech. Podle dosavadních výzkumů jsou totiž vychovatelky v těchto zařízeních v Česku tak vytíženy, že se nemohou věnovat každému dítěti osobně více než třicet minut denně.

IVANA BACHORÍKOVÁ

obsah | kultura - kultúra