Ornella Muti by chcela žiť na Slovensku

Talianska filmová herečka Ornella Muti zavítala po troch rokoch opäť na Slovensko a včera odovzdala v Opere SND Cenu Tatra banky za umenie.

Šarmantná diva je stále aktívna vo svete filmu, nedávno dokončila prácu na francúzskej produkcii a v súčasnosti natáča taliansko-španielsky film, v ktorom si zahrá Máriu Magdalénu.

Ako dbá o svoju neutíchajúcu energiu a krásu prezradila dnes pred slovenskými novinármi: "Veľmi dbám o svoje telo, pretože aj ja mám strach, že nebudem viac prijímaná, nielen v divadle, ale aj medzi ľuďmi, ktorých mám rada. Pretože robím prácu, v ktorej je fyzická stránka veľmi dôležitá, musím dozerať hlavne na svoje zdravie. Preto nefajčím, nepijem alkohol, cvičím a starám sa o to, čo jem. Snažím sa byť v harmónií a prisudzovať veciam správnu váhu."

Slávna herečka si Slovensko obľúbila. "K Slovensku som si už v srdci vytvorila pekný vzťah. Môj pobyt u vás, v Trenčianskych Tepliciach, bol nádherný. Pre mňa je vaša krajina magická, cítim tu atmosféru pokoja a mieru. Keď som sem prišla, cítila som sa ako malé dievčatko. Hovorila som aj svojmu bratovi, že možno jedného dňa budeme môcť prísť a žiť tu." O slovenskej kinematografii však zatiaľ veľa povedať nevedela: "Viem, že vaše divadlo je dôležité a krásne, o vašom filme však toľko neviem. Niekedy sa mi mýlia ruské a slovenské filmy. Je ale veľmi dôležité udržiavať vlastné umenie a tradície, pretože americký film je dnes významný a utláča malé, národné kinematografie."

Vo filmovom svete sa Ornella Muti pohybuje už roky, dokáže ale stále oddeliť profesionálny a osobný život. Má vraj stále výborné vzťahy s viacerými ľuďmi, s ktorými spolupracovala. "Sme dobrí priatelia s Gérardom Depardieu, Jeremy Ironsom či Alainom Delonom. Doma však nezoberiem telefón a týmto ľuďom nezavolám," dodala dodnes populárna herečka.

TASR

obsah | kultura - kultúra