Seriál Nemocnice se těší zájmu zahraničí

V pondělí večer od 20 hodin vstoupí na obrazovku ČT 1 nových třináct dílů legendárního seriálu - Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. O jeho koupi projevilo zájem několik zahraničních stanic.

Slovenská televize Markíza seriál již má a premiéru prvního dílu uvede 26. října. Vysílací práva zakoupila polská televize, zájem projevila slovinská televize.

"Probíhají jednání s televizemi Srbska a Černé Hory, Bosny, Hercegoviny a Makedonie," řekla Právu v pátek vedoucí redaktorka tiskového oddělení ČT Bohuslava Holubová.

Maďaři natočí reportáž o seriálu

Vzniku seriálu od první klapky až po závěrečnou tiskovou konferenci věnovaly pozornost německé televizní a rozhlasové štáby ARD a Hessische Rundfunk. Speciální reportáž o seriálu přijede do Prahy a Bratislavy natočit maďarská televize RTL klub.

V úterý přivítá relace ČT Dobré ráno v živém vysílání herečku Janu Štěpánkovou (doktorku Danu Královou), její televizní dceru Elišku - Zuzanu Dřízhalovou, autora seriálu Petra Zikmunda, dramaturgyni Helenu Slavíkovou a prostřednictvím přímého vstupu z bratislavského studia TV Markíza zprostředkuje setkání s bývalým primářem Sovou - Ladislavem Chudíkem.

(jp), PRÁVO

obsah | kultura - kultúra