V Prahe sa začal mezinárodný festival nezávislého divadla

V pondelok sa začal v pražskom Divadle Na zábradlí šiesty ročník medzinárodného festivalu nezávislého a amatérskeho divadla MB (apostrof) 99. Podľa produkčnej Divadla Na zábradlí Marie Fišerovej se akcie festivalu uskutočnia v Galérii Rudolfinum a v Malostranskej besede.

V rámci prehliadky bude uvedená nonverbálna inscenácia Divadla Husa na provázku z Brna Hamlet Now, projekt slovenskej tanečnej skupiny DuWadance s názvom Nikdy nezaliaty čaj, či inscenácia O nich, zahraná herečkami z Čeľabinska.

Medzi ďalšími hosťami prehliadky budú členovia súboru Carro de Bacco či divadelné spoločenstvo Tyan. Nemecký súbor študentov THAG - Theater z Fellbachu uvedie Strindbergovu Slečnu Júliu a Theater APRON z Halle Kafkov List otcovi.

"Na záver festivalu v sobotu 3. júla budú v Divadle Na zábradlí udelené ceny divácky najúspešnejším predstaveniam a tento rok aj dve ocenenia kritikov za najlepšie mužské a ženské herecké výkony," dodala Fišerová. Sprievodný program ponúka v Galérii Rudolfinum Koncert Zapomenutého orchestru země snivců Jaroslava Kořána, pohybový projekt poslucháčov Janáčkovej akadémie muzických umení z Brna či Oživlé fotografie a workshop islandskej performerky Stefanie Thorsovej.

(r)

obsah | kultura - kultúra