United Islands Of Prague nabídnou hudbu na třech ostrovech

Druhý ročník festivalu United Islands Of Prague se uskuteční v české metropoli 3. - 5. června. Nabídne tři hudební scény na třech pražských ostrovech. Každá bude stylově vyhraněná, což zajistí fundovaní dramaturgové.

Scénu na pomezí rocku a dance má na starosti Markéta Brchelová známá z Poprasku a Noci s Andělem, etnofolkovou Jiří Moravčík a jazzově bluesovou Ondřej Konrád.

Hrát by se mělo na Žofíně, Císařské louce a Střeleckém ostrově, ale to se ještě může změnit. "Na Žofíně se dělají protipovodňové zábrany, takže je možné, že se jazzová scéna přesune jinam," uvedl spoludramaturg festivalu Ondřej Konrád. Na "jeho" scéně nazvané jazz plus se představí Dan Bárta & Illustratosphere, Nizozemci Hot Bolshevik, belgičtí jazzdanceoví Moiano i acidjazzoví Pablo´s Majic Carpet z Mexika.

Etnofolková scéna představí maďarské Romy Romanodrom, chorvatského punkera Mojmira Novakoviče se skupinou Kries, Tomáše Kočka či Nizozemce Hanse Theessinka se skupinou Blue Groove.

Na scéně rock dance vystoupí americká formace Head Fake tvořená rytmikou Living Colour Dougem Wimbishem a Willem Calhounem, Sto zvířat, Gaia Mesiah, November 2nd a další.

Loni se hrálo na všech deseti pražských ostrovech, neboť se akce konala v rámci oslav vstupu do EU. Vystupné činilo 1 euro. Pořadatelé se ovšem potýkali s finančními problémy.

Prvních tisíc vstupenek na tři dny je v prodeji za 400 Kč. Permanentka na všechny ostrovy bude poté stát 450 Kč, jednorázové vstupné 150 Kč. Představí se na 70 účinkujících a pro děti bude připraven program na Dětském ostrově.

(jaš), (aš), PRÁVO, NOVINKY

obsah | kultura - kultúra