Sklenaříková září před objektivy filmařů

Slovenská topmodelka Adriana Sklenaříková-Karembeu, která žije ve Francii, je v poslední době v centru pozornosti filmařů. Nejenže o ní režisér Miloslav Šmídmajer právě vytváří hodinový dokumentární pořad, ale, jak prozradila při své návštěvě Prahy, dostane i roli ve francouzském filmu

O čem bude a kdo ho natočí, však zatím nechce mluvit. To režisér Šmídmajer byl sdílnější a o připravovaném dokumentu, v němž se objeví i manžel modelky, francouzský fotbalista Christian Karembeu, leccos prozradil. Třeba to, že Adriana nepustila režiséra natáčet do ložnice. "Točíme od loňského září. Byli jsme třikrát v Paříži, v Aténách, chystáme se na Slovensko do Banské Bystrice, odkud pochází. A také na Korsiku," dodal.

Vzorná celebrita

Část dokumentu zaznamená i Prahu, kde jednatřicetiletá Sklenaříková před 13 lety studovala medicínu, kterou ale kvůli kariéře modelky nedokončila. S režisérem zavzpomínala na studentská léta na místě, které u mnoha vyvolává všelijaké pocity. V pitevně. "Tam jsem měla takový malý šok. Z pitevny jsou nejhorší zážitky. Ten odér, který vás po otevření dveří ovane, je hrozný," otřásla se.

Pitevna ale podle ní byla naštěstí prázdná. Spolupráci se Sklenaříkovou, která je ve Francii považována za celebritu, si Šmídmajer pochvaluje: "S modelkami to normálně není snadné, ale s Adrianou naštěstí ano." Podle něj je netypická. "Ona je trošku jako vzorné dítě. Až se trochu bojím, že pokud neudělá nějaký skandál, že film diváka ani nebude bavit," pousmál se režisér, který v minulosti natočil dokumenty o Lucii Bílé, Miloši Formanovi či Magdaléně Kožené.

NOVINKY

obsah | kultura - kultúra