Tábor bude patřit rapu a reggae

Festival Urban Rapublic nabídne tento pátek a sobotu v autocampu Knížecí rybník u Tábora vystoupení více než padesáti jednotlivců a skupin, které se věnují rapu, hip hopu a reggae.

Chybět nebudou ani zahraniční hvězdy včetně bývalého člen skupiny Roots vynikajícího beatboxera Scratche anebo u nás dobře známých Britů Phi Life Cypher.

Představí i chicagský Insight, který dokáže jak rapovat, tak si sám vytváří rytmické struktury.

Chybět nebude ani tuzemská špička včetně Penerů strýčka Homeboye, Jižních Pionýrů a nestorů tuzemského rapu Manželů, kteří v polovině osmdesátých let natočili kultovní Jižák. Vystoupí i Orion.

Na reagge scéně se představí senegalští sociálně orientovaný Dixmilleproblemes, který spojuje rap, hip hop a ragga s reggae. Z Gambie dorazí DJ Taf. Přiletí i zpěváci Ranking Fire a Daddy Coms z dua Dancehall Masters, kteří patří k nejpopulárnějším reggae vokalistům západní Afriky.

Součástí festivalu je i česko-slovenský free style battle, kterého se účastní čtyři rappeři ze Slovenska a čtyři z ČR. V rámci festivalu proběhne i česká kvalifikace na mistrovství Evropy v graffiti - Write 4 Gold.

NOVINKY

obsah | kultura - kultúra