Internet sa zmenil na slovensko-české bojisko

Pred každým hokejovým zápasom Slovenska s Českom sa na internetových fórach v oboch krajinách rozpútajú vášne. Niektorí Slováci chodia provokovať na české fóra a časť Čechov na slovenské.

Článok o blížiacom sa zápase bol predčerom najčítanejší a najdiskutovanejší aj v internetovom vydaní SME. Jeden z diskutérov napísal: "Nemyslel som si, že Česi sú takí nacionálne ladení, takí namyslení..... pokiaľ som si dnes nepozrel diskusie na idnes.cz." Čech podpísaný ako Decarabas to okomentoval: "Blbci sa, bohužiaľ, nájdu všade...". Ďalší Čech Slovákov povzbudzoval, aby sa zápasu nebáli, lebo hrajú úžasne. "Priateľka je Slovenka, ja Čech a nech to dopadne akokoľvek, naša československá láska zostane rovnaká," napísal.

Takýchto názorov Čechov bolo viac a tvrdili, že spory vyvoláva iba hŕstka krikľúňov na oboch stranách. Idnes.cz je internetové vydanie českého denníka MF Dnes a tamojšia diskusia bola ostrá. Pri jednom z článkov o zápase bolo včera krátko pred druhou popoludní vyše 2500 príspevkov. V tom čase sa riešila otázka, ako vznikol Slovák, objavil sa aj názor, že by mali hrať Česi od začiatku bez brankára, aby bol zápas vyrovnaný. Českí fanúšikovia si doberali slovenské médiá za to, že včerajší súboj vopred označovali za zápas desaťročia. Veľa Čechov však na rôznych fórach Slovákov chválilo a tvrdilo, že za predvedené výkony by mali postúpiť naši. Naopak Slováci často vystupovali sebavedomo o svojich susedoch písali ako Pepíkoch či čehúňov.

(rp), SME

obsah | publicistika