Brusel precestuje Slovensko

Delegácia Európskej komisie na Slovensku sa rozhodla, že bude viesť istý vlastný spôsob informačnej predreferendovej kampane. Informačné brožúry síce poskytuje už teraz, ale chce vydávať ďalšie letáky, tričká a urobiť 20-dňovú okružnú cestu po regiónoch, spolu s televíznymi diskusiami. Kampaň by mala byť organizovaná spolu s mimovládnymi organizáciami.

Na referende o vstupe Slovenska do Európskej únie sa plánuje v máji zúčastniť 73,1 percenta voličov. Takmer tri štvrtiny z nich hodlajú hlasovať v prospech európskej integrácie Slovenska.

. Viac ako 16 percent tvrdí, že sa na májovom hlasovaní nezúčastní a zvyšných 10,7 percenta ešte nie je rozhodnutých. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra MVK. V porovnaní s prieskumom z konca januára záujem o účasť na referende stúpol o 3,4 percenta. Zároveň klesol počet voličov, ktorí deklarujú, že hlasovať nepôjdu (o 3,1 percenta). Na pripravovanom referende sa pritom mieni "určite" zúčastniť 42,7 percenta opýtaných.

Na referendovú otázku Súhlasíte s tým, aby sa SR stala členským štátom EÚ? by 74,9 percenta účastníkov plebiscitu odpovedalo kladne, ďalších 11,2 percenta záporne a zvyšných takmer 14 percent sa zatiaľ nevedelo vyjadriť.

(bd), SME

obsah | Slovenská republika