Pabriks a Kukan podpísali dohodu o vzájomnej ochrane utajovaných skutočností

Minister zahraničných vecí Lotyšska Artis Pabriks a jeho rezortný kolega Eduard Kukan dnes podpísali Dohodu medzi vládami o vzájomnej ochrane utajovaných skutočností.

Dominantnými témami rokovania boli bilaterálne vzťahy a aktuálne otázky európskej agendy. Ministri sa taktiež zaoberali ďalším smerovaním zahraničnopolitickej spolupráce Slovenska a Lotyšska v európskom priestore. Slovensko je podľa Pabriksa väčším hráčom na medzinárodnej politickej scéne, než akoby sa dalo súdiť podľa rozlohy tejto krajiny.

"Bratislava a Slovensko sú veľmi úspešné, pretože v blízkej dobe budú hostiť veľmi dôležitý summit," uviedol Pabriks na margo summitu Bush - Putin, ktorý sa uskutoční 24. februára v Bratislave.

Návšteva lotyšského ministra Pabriksa potvrdila dobrú úroveň vzájomných vzťahov a záujem o prehlbovanie spolupráce štátov ako členov Európskej únie a NATO.

Počas jednodňovej oficiálnej návštevy Pabriksa prijal prezident Ivan Gašparovič, podpredseda vlády a minister financií Ivan Mikloš a predseda zahraničného výboru Národnej rady SR Jaroslav Paška.

NÁRODNÁ OBRODA

obsah | Slovenská republika