Dzurinda pobeží v New Yorku

Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda dnes odcestoval do Spojených štátov amerických, kde sa v nedeľu 4. novembra zúčastní na Newyorskom maratóne.

Tohtoročný, v poradí už 31. ročník Newyorského maratónu sa beží pod heslom United we run (Bežíme spolu). Podujatie je venované obetiam tragických udalostí z 11. septembra a ľuďom, ktorí neprerušene pracujú na navrátení každodenného života v New Yorku do bežných koľají. Pred odchodom do USA vyjadril Dzurinda ambíciu zabehnúť svoj 17. maratón v kariére pod štyri hodiny. "Bol by som rád, keby sa môj výsledný čas začínal trojkou. Keď totiž zabehnete maratón pod štyri hodiny, môžete povedať, že ste ho skutočne zabehli a nie odchodili," dodal M. Dzurinda.

Horúcou témou súčasnosti je v USA otázka bezpečnosti. Prísne bezpečnostné opatrenia budú sprevádzať aj Newyorský maratón a strážené budú dokonca aj občerstvovacie stanice. Premiér Dzurinda o svoju bezpečnosť obavy nemá a trať ulicami New Yorku absolvuje bez osobnej ochrany.

Newyorský maratón, ktorý je považovaný za jeden z najprestížnejších svetových maratónov, založil v roku 1970 bežecký nadšenec Fred Lebow. Od roku 1976 vedie trasa cez všetkých päť mestských častí New Yorku.

TASR

obsah | Slovenská republika