Slovenka víťazkou Miss Globe International!

Slovenská krása zabodovala vo svete na sto percent. Dvadsaťročná študentka Lucia Liptákova z Rožňavy sa totiž vo štvrtok večer stala historicky prvou Slovenkou, ktorá zvíťazila a získala titul na medzinárodnej súťaži krásy Miss. "Zlato" si odniesla z 32. ročníka súťaže Miss Globe, ktorej sa zúčastnilo 42 reprezentantiek rôznych krajín.

Vysokoškoláčka Lucia už síce nejaké skúsenosti s modelingom má, vo finále žiadnej súťaže krásy ale zatiaľ nebola. Na súťaž Miss Globe ju delegovala agentúra Jozefa Oklamčáka, ktorý sa súťažiam krásy venuje viac ako 15 rokov.

Luciu však našiel úplne náhodne. Najskôr ho zaujala, keď uvidel jej fotografiu na stránkach jedných novín a po osobnom stretnutí sa rozhodol, že ju na Miss Globe deleguje. Pri výške 178 centimetrov má čerstvá víťazka priam ideálne miery: 89-60-91.

"Je skutočne krásna a to, že vyhrala, je ocenením aj pre mňa. Veď tomuto biznisu sa už venujem viac ako 15 rokov. Som naozaj šťastný," dodal Oklamčák. Plavovlasú Luciu chcel ešte pred jej umiestnením vyslať aj na ďalšiu medzinárodnú súťaž do Číny. Po "zlate" na Miss Globe sa však bude o jej ďalšej účasti ešte rozhodovať.

Súťažiace na Miss Globe sa publiku v centre albánskej metropoly, kde sa finále zo štvrtka na piatok konalo, predstavili na promenáde v plavkách, v národných kostýmoch, večerných a napokon svadobných šatách. Modrooká Slovenka sa presadila v konkurencii finalistiek z Venezuely, Albánska, Číny či Etiópie.

TASR

obsah | Slovenská republika