Prezident vymenuje ministerku práce Ivetu Radičovú

Prezident Ivan Gašparovič krátko prijme premiéra Mikuláša Dzurindu, ako aj odchádzajúceho ministra práce Ľudovíta Kaníka, ktorý hlave štátu odovzdá svoju demisiu. Následne vymenuje prezident na návrh predsedu vlády novú ministerku práce Ivetu Radičovú.

Hovorca prezidenta už v nedeľu naznačil, že sa Gašparovič stretne s premiérom, pričom témou ich rozhovoru budú zmeny na čele rezortu práce. Nomináciu Radičovej však nechcel Trubač komentovať, pretože oficiálny návrh na jej menovanie do Prezidentského paláca ešte neprišiel.

Prezident však vedel, že Radičovú ako novú ministerku už odobrila aj ústredná rada SDKÚ, ktorej tento post podľa koaličnej zmluvy patrí.

Kaník informoval o svojom rozhodnutí podať demisiu minulý týždeň v stredu. Považuje totiž za chybu, že on a jeho rodina požiadali o príspevok zo štrukturálnych fondov. Prezident v tento deň reagoval, že Kaníkov odchod očakával, pretože premiér ho o tom informoval deň predtým.

"Myslím si, že je to niečo obdobné ako pri pánovi ministrovi Ruskovi. Dalo sa očakávať, že k takejto situácii dôjde", povedal Gašparovič.

SITA

obsah | Slovenská republika