V Prešove prestalo vysielať Rádio Východ

Rádio Východ po bezmála desiatich rokoch existencie prestalo včera vysielať z Prešova. Posledný program od tunajšieho vysielacieho tímu sa dostal do éteru na frekvenciách 98,6 MHz a 107,7 MHz v Prešovskom a Košickom kraji v nedeľu 7. mája o 19. h.

Zmena sa dotkla bezmála 20 členov vysielacieho tímu, ktorí prišli o pracovnú príležitosť. Ide o spravodajcov, moderátorov a technický personál. Podľa vyjadrenia doterajšej riaditeľky Rádia Východ Jany Bubenkovej v prešovskom dome, z ktorého sa vysielalo, zostáva ekonomické oddelenie a obchodní manažéri. Bubenková zároveň ako riaditeľka Divízie Východ mediálnej agentúry media2, a. s., poskytla list, ktorý s dátumom 2. mája posielali klientom a ozrejmuje situáciu značky Rádia Východ a jeho produktu. V liste sa píše, že o polnoci na pondelok 8. mája sa rádio stáva súčasťou novej celoplošnej rozhlasovej siete. "Kompletný servis spojený s objednávaním a vysielaním rozhlasovej reklamy v Prešovskom a Košickom kraji bude poskytovaný aj naďalej v Prešove a tí obchodní manažéri, ktorí komunikovali s Vami doteraz," uvádza sa v liste.

Na oboch frekvenciách začalo dnes zo štúdia v Bratislave vysielať rádio Jemné melódie so sloganom Viac hudby, menej slov. Aj internetová stránka bývalého Rádia Východ sa už automaticky prepla dnes na nové rádio. Zmenu vysvetľuje na internetovom portáli www. radia.sk generálny riaditeľ rádia Martin Lengyel. Nová stanica nahradila rádiá programovej siete b1, ktorá prednedávnom vznikla z rádií b1, Naj, Rebeca a Východ.

Podľa návrhu programu na zasadnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu v utorok 9. mája, zverejnenom na jej internetovej stránke sa budú jej členovia zaoberať aj dvoma bodmi vo vzťahu k držiteľovi licencie na Rádio Východ Prešovskej kultúrnej agentúre (PKA), s. r. o., Prešov. Ide o zmenu právnych skutočností vysielateľa a o zmenu technických parametrov vysielania.

PKA má dve spomínané frekvencie 98,6 MHz z košického Dubníka a 107,7 MHz z vysielača kóta Stará Ľubovňa. Platnosť jej licencie od 14. apríla 1997 - už po predĺžení - je do 15. apríla 2011. Podľa výpisu z obchodného registra patrí PKA od 10. decembra 2005 firme Renthouse Plus, s. r. o., Bratislava. Jej jediným spoločníkom je Harad, a. s., Bratislava a v tej je predsedom predstavenstva Martin Lengyel. Členom predstavenstva je aj v spomínanej reklamnej agentúre media2, a. s. Všetky tri bratislavské firmy sídlia podľa registra na tej istej adrese.

TASR

obsah | Slovenská republika