Maďarská strana podá oznámenie na Slotu

Dvaja podpredsedovia maďarskej Strany maďarského vidieka a občianskej strany (MVPP) mienia v pondelok v Bratislave na Generálnej prokuratúre SR podať trestné oznámenie na predsedu Slovenskej národnej strany Jána Slotu z podozrenia spáchania viacerých trestných činov.

"Nie sme stranou, ktorá sa zaoberá záležitosťami Maďarov, šovinizmus a podobné prejavy sú od nás veľmi vzdialené, ale sme Maďari, a už dávno počúvame prejavy na ktoré nikto nereaguje," povedal pre TASR podpredseda strany László M. Mészáros, podľa ktorého maďarský rezort zahraničných vecí v listoch adresovaných slovenskej diplomacii kladie iba otázky.

"Netvrdím, že by sme mali podobne reagovať tankami alebo inými násilnými vecami, ale niečo musíme podniknúť. Povedali sme si, že to teda urobíme my, sme predsa maďarskou stranou, snažíme sa zastupovať záujmy vidieka, teda väčšiu časť krajiny," dodal.

Stranu založil v roku 2002 šéf frakcie Nezávislej maloroľníckej strany (FKGP) v čase Orbánovej vlády a parlamentný poslanec Attila Bánk, ktorý je teraz predsedom MVPP. Táto mimoparlamentná strana pravého stredu je zmodernizovanou verziou FKGP Józsefa Torgyána.

TASR

obsah | Slovenská republika