Dohoda o spoločnom postupe v eurovoľbách podpísaná

Smer, SDĽ, SDSS a SZS podpísali dnes dohodu o spoločnom postupe vo voľbách do Európskeho parlamentu.

Informovala o tom hovorkyňa strany Smer Silvia Glendová. Tieto strany vytvorili spoločnú eurokandidátku. Na 14-člennej kandidátke je deväť členov Smeru, dvaja sú nestraníci a tri miesta patria nominantom Strany demokratickej ľavice (SDĽ), Sociálnodemokratickej strany Slovenska (SDSS) a Strany zelených na Slovensku (SZS).

Líderkou na kandidátke Smeru je do eurovolieb podpredsedníčka strany a predsedníčka parlamentného integračného výboru Monika Beňová. Druhé miesto patrí diplomatovi Milošovi Kotercovi, ktorý sa bude o priazeň voličov uchádzať ako nestraník.

Koterec v súčasnosti pôsobí v našej misii pri NATO. Po dohode s SDĽ patrí tretie miesto primátorovi Zvolena Vladimírovi Maňkovi. Štvorkou je poslanec Smeru Boris Zala. Nasledujú jeho stranícki a poslaneckí kolegovia Bohumil Hanzel a Juraj Blanár. Siedme miesto na kandidátke patrí predstaviteľovi SDSS Jaroslavovi Ríhovi a osmičkou je nominantka SZS Andrea Záhumenská.

O post europoslanca sa bude uchádzať aj ďalší členovia Smeru Juraj Horváth a Gabriela Kečkéšová. Ako nestraník je na kandidátke Smeru aj syn Alexandra Dubčeka Peter.

Dvanáste miesto patrí tieňovej ministerke sociálnych vecí a rodiny Viere Tomanovej. Trinástym je Pavol Borovský ml. a kandidátku uzatvára Juraj Mydliar (obaja Smer).

SME

obsah | Slovenská republika