Bratislava privíta premiérov V4 a Vilniuskej skupiny

O posilnení vzájomného dialógu na európskom kontinente budú diskutovať účastníci Konferencie predsedov vlád krajín V4 a Vilniuskej skupiny (V10) s názvom Rozšírená Európa: Nová agenda, ktorá sa uskutoční od 18. do 19. marca v Bratislave. Konferencia tiež poskytne účastníkom priestor pre formovanie nových vízií na posilnenie stability v oblasti Balkánu, Čierneho mora i v regióne Kaukazu.

Na konferencii, ktorej iniciátorom je SR, sa 19. marca okrem predsedov vlád členských krajín V4 a V10 zúčastnia aj prezidenti Srbska a Čiernej Hory, Azerbajdžanu a Gruzínska, zástupcovia Spojených štátov, ako aj členských krajín Európskej únie (EÚ) a Severoatlantickej aliancie (NATO). Na podujatie tiež pricestujú predstavitelia mimovládnych organizácií, nezávislí analytici a predstavitelia akademických inštitúcií.

Konferencii bude 18. marca predchádzať diskusné fórum mimovládnych organizácií, ktoré pripravuje The German Marshall Fund of the United States v spolupráci s Inštitútom pre verejné otázky a Slovenskou spoločnosťou pre zahraničnú politiku.

(r)

obsah | Slovenská republika