Výzvu prezidenta k občanom odvysiela televízia Markíza

Výzvu prezidenta SR k občanom pred voľbami odvysiela televízia Markíza. Kancelária prezidenta SR pôvodne oslovila ako prvú ešte v pondelok Slovenskú televíziu (STV).

Podľa informácií hovorcu prezidenta Mareka Trubača, ústredný riaditeľ STV Richard Rybníček v telefonickom rozhovore s kanceláriou prezidenta uviedol, že nevidí možnosť na takéto vystúpenie, preto sa kancelária ešte v pondelok obrátila na televíziu Markíza, ktorá súhlasila. Prezident vo svojom vystúpení vyzve občanov len na účasť vo voľbách, nebude agitovať za žiadnu politickú stranu. Jeho vystúpenie by malo mať približne tri minúty, dodal Trubač.

Záujem o predvolebnú výzvu hlavy štátu k občanom má aj spravodajská súkromná televízia TA3. Televízia TA3 má záujem odvysielať výzvu prezidenta SR k občanom pred voľbami, zatiaľ ale ešte nedostala od Kancelárie prezidenta SR vyjadrenie kedy by to bolo možné. Na televíziu JOJ sa Kancelária prezidenta SR v tejto veci neobrátila, potvrdil hovorca TV JOJ Ľudovít Tóth.

Podľa stanoviska STV bola STV pripravená odvysielať výzvu prezidenta SR k občanom pred voľbami. Podľa STV Kancelária prezidenta SR v pondelok listom informovala generálneho riaditeľa STV Richarda Rybníčka, že "prezident SR sa rozhodol prostredníctvom verejnoprávnej televízie vyzvať občanov, aby sa nevzdávali svojho ústavného práva a prišli k volebným urnám". Kancelária navrhla termín vysielania na štvrtok večer. Generálny riaditeľ STV hneď na druhý deň v utorok listom akceptoval rozhodnutie prezidenta SR, pričom STV bola pripravená nahrať a odvysielať výzvu prezidenta vo štvrtok večer o 19:00. Kancelária prezidenta SR však následne listom oznámila, že sa "záväzne dohodli s inou televíziou, ktorá prejav pána prezidenta odvysiela". STV berie rozhodnutie Kancelárie prezidenta SR na vedomie, dodáva sa v stanovisku verejnoprávnej televízie.

SITA

obsah | Slovenská republika