Diskařka Cechlová i oštěpařka Špotáková v Linci vyhrály

Diskařka Věra Cechlová-Pospíšilová i oštěpařka Barbora Špotáková vyhrály na úterním atletickém mítinku v Linci. Bronzová medailistka ze světového šampionátu v Helsinkách Cechlová zaostala o sedm centimetrů za hranicí 63 metrů a o více než tři metry porazila druhou Polku Marzenu Wysockou.

V zimě a na mokrém kruhu se vedoucí žena letošních světových tabulek nedokázala uvolnit. "Vítězství těší, ale chtěla jsem hodit víc. V prvních dvou hodech jsem riskovala, ale nevyšly. Třetí na jistotu byl nakonec nejdelší," řekla spolupracovníkovi ČTK Cechlová.

Špotáková se v Rakousku představila jako čerstvá vítězka univerziády a formu potvrdila. Na rozdíl od sobotního závodu akademiků v tureckém Izmiru tentokrát nepřekonala hranici 60 metrů. V posledním šestém pokusu se jí však přiblížila na šestnáct centimetrů a o tři centimetry předstihla dlouho vedoucí Eve Laverneovou z Baham. "Cítila jsem se unavená, vadil mi protivítr a tvrdý povrch," řekla Špotáková. Už prý nevěřila, že může vyhrát. "Ale před posledním pokusem jsem se uvolnila a vyšlo to. Posledním hodem jsem soutěž ještě nikdy nevyhrála," dodala česká oštěpařka. Na stovce žen se představil

a čtvrtá z mistrovství světa Chandra Sturrupová z Baham, která vyhrála v čase 11,01. Nejkratší sprint mužů ovládl v čase rovných deset vteřin Jamajčan Dwight Thomas.

(r)

obsah | svět - svet