Fabia v roli dravce

Nejpřitažlivější exponát v historicky dosud největší expozici Škody Auto na ženevském autosalónu? Jsou hned dva: ve světové premiéře předváděné sportovní automobily Fabia WRC a c. Zatímco první chce zasáhnout do souboje se špičkou v mistrovství světa v automobilových soutěžích, druhá má na mušce běžné, ale sportovně založené řidiče.

Podle zájmu je právě Fabia RS ohromným poutákem. Vždyť také představuje vrcholnou verzi mezi sériově vyráběnými fabiemi. Svým dynamickým šarmem myšlenkově souzní s "wéercéčkem", a to díky atraktivnímu designu zvýrazněnému řadou doplňků s emocionálním nábojem jak na karosérii, tak uvnitř. Interiéru přitom vévodí sportovní a zároveň elegantně tvarované sedačky v příjemné barevné kombinaci. Pod kapotou bije srdce jako zvon.

Pro mnohé příznivce rychlých aut však bude možná překvapivé, že jde o přeplňovaný naftový motor. Je to ale moderní čtyřválcový turbodiesel 1,9 l TDI o výkonu 96 kW (130 k). Vzhledem k vysokému točivému momentu 310 Nm při 1900 otáčkách za minutu se v "krátké" fabii projevuje mimořádnou pružností. Vůz je s to zrychlit z klidu na stovku za pouhých 9,6 s. Svůj podíl na tom má i přesná šestistupňová ručně řazená převodovka, která přenáší sílu agregátu na přední kola. Ale obdivuhodná je také maximální rychlost, která činí 204 km/h. Dosažení mimořádně dynamických vlastností přirozeně vyvolalo potřebu pozměnit také podvozek. Ten je proti běžné fabii snížen o 10 až 15 mm podle velikosti použitých kol. Jinak auto narostlo ještě do délky - o 42 mm na celkových 4002 mm. Rozvor a šířka zůstávají beze změn. Posíleny byly rovněž brzdy. Odpružení je tvrdší. Uživatel Fabie RS bude příjemně překvapen i její hospodárností. Průměrnou spotřebu totiž vyjadřuje hodnota 5,6 l nafty na 100 km.

Škoda Auto v každém případě ještě letos vyrobí 2500 těchto fabií. Bude-li však větší zájem, produkce má pokračovat. Na našem trhu se Škoda Fabia RS objeví za 495 000 korun.

JAROSLAV ŠIMEK, NOVINKY

obsah | svět - svet