Slovensko má prvú medailu zásluhou striebra džudistu Krnáča

Slovenský džudista Jozef Krnáč získal na OH v Aténach striebornú medailu. Po štyroch víťazstvách za sebou prehral Bratislavčan až vo finále s Japoncom Masatom Učišibom na ippon za 1:46 min. Pre Slovensko to je prvá medaila z OH 2004, celkovo už deviaty kov v ére samostatnosti (bilancia 2-5-2). Krnáč zinkasuje za 2. miesto prémiu 1 milión slovenských korún.

Bratislavský džudista, ktorý je vicemajstrom Európy 2002 a bronzový z ME 2001, vylepšil doterajšie najlepšie umiestnenie slovenského džudistu na olympijských hrách v ére samostatnosti, ktorým bolo 9. miesto Mareka Matuszeka z OH 2000 v Sydney v kategórii do 60 kg.

Pred semifinále Krnáč v 1. kole zdolal pred časovým limitom na ippon neznámeho 25-ročného Abdoua Alassaneho z afrického Nigeru a potom vyradil v druhom kole nebezpečného Španiela Oscara Peňasa. Dvadsaťšesťročný Bratislavčan vyhral pred časovým limitom na ippon za 1:17 min, keď už pred rozhodujúcim chvatom získal ohodnotenia koka a juko. Vo svojom treťom súboji zvíťazil nad viacnásobným africkým šampiónom Amarom Meridjom z Alžírska pred uplynutím časového limitu na ippon a vrátil súperovi prehru zo svetového šampionátu v Mníchove, kde s ním prehral v dueli o postup do semifinále. Džudista PS Bratislava si medailu zabezpečil úspešným vystúpením v semifinále, keď zdolal Kubánca Yordanisa Arencibiu na ippon.

PRAVDA

obsah | svět - svet