Kůrková třetí v parádním střeleckém dramatu

Finálový závod letošního Světového poháru se sportovní střelkyni Kateřině Kůrkové povedl. V thajském Bangkoku udržela bronzová medailistka z olympijských Atén v napínavém finále vzduchové pušky na 40 ran nervy na uzdě a skončila třetí s nástřelem 501,8 bodu. Za vítěznou Tu Li z Číny zaostala o pět desetin bodu.

Do osmičlenného finále postoupilo šest střelkyň se shodným nástřelem 398 bodů. "Byl to nejvyrovnanější vzduchovkový závod všech dob," řekl trenér reprezentace Petr Kůrka. Jeho dvacetiletá dcera měla ve finále pevné nervy, pokaždé trefila desítku a přidala 103,8 bodu.

"Finále se jí vydařilo," chválil Kůrka. Stříbro prohrála plzeňská závodnice s Korejkou Čo Un-jong jen o dvě desetiny bodu.

Ve střelbě na běžící terč nepostoupil do finále Miroslav Januš. Po první polovině závodu nebyl bez šancí, ale v druhé části ho z postupu mezi šest finalistů vyřadily až dvě poslední rány v soutěži, během kterých ztratil šest bodů. Januš nakonec skončil s 574 body devátý. Vyhrál Rus Alexander Blinov.

SPORT.CZ

obsah | svět - svet