Biatlonista Moravec obhájil juniorský titul ve stíhačce

Juniorský biatlonista Ondřej Moravec obhájil ve stíhacím závodu titul mistra Evropy. Na Sibiři, kde si reprezentanti museli kvůli třeskutému mrazu na stíhačku den počkat, v pátek vrátil porážku ze středečního sprintu Olegu Běrežnému z Ukrajiny. Třetí za nimi skončil Rus Ivan Pančenko, půl minuty od medaile zůstal Petr Hradecký.

Moravec do dnešní stíhačky na 12,5 kilometru vybíhal o 44 sekund později než Běrežnoj. O prvenství českého juniora nepřipravily ani dvě chyby při závěrečné střelbě, oba rivalové si v celém závodu museli přidat trestné kolo čtyřikrát. Bronzový Pančenko měl na kontě dokonce osm nesestřelených terčů.

Mezi seniory vybojoval titul Ukrajinec Andrej Deryzemlja, český biatlonista Jaroslav Soukup byl se ztrátou téměř pěti minut sedmnáctý a Petr Graclík devatenáctý.

Z kvarteta českých žen si vedla nejlépe Irena Česneková, která se propracovala o čtyři místa dopředu na konečné osmé. Zlato sebrala favorizovaným Ruskám Oksana Chvostenková z Ukrajiny, která vybíhala jako pátá se ztrátou necelé minuty, ale střílela nejlépe ze všech.

NOVINKY

obsah | svět - svet