Zuzana Putnářová zvítězila v Miss Tourism World 2005

V konkurenci 86 dívek ze 69 zemí celého světa (od Guyany po Čínu a od Islandu po Etiopii) se vítězkou jedné z největších celosvětových soutěží krásy, která se letos konala v Zimbabwe, stala Češka Zuzana Putnářová (mj. vítězka dalších menších soutěží v Malajsii a na Maltě, a také vítězka soutěže Miss European Union, která se konala u příležitosti rozšíření EU v dubnu a květnu 2004 v Budapešti).

Čtyřmi vicemiss se staly dívky ze Španělska, Nigérie, Ukrajiny a hostitelského Zimbabwe (úřadující Miss Zimbabwe). Hlavní ceny předávaly zimbabwská První dáma Grace Mugabová a vítězky soutěží z předchozích let z Rumunka a Polska.

Zimbabwe v souboji o právo pořádat tuto soutěž zvítězilo nad Thajskem a Čínou, Zimbabwe se stalo vůbec první africkou zemí, kde se tato akce koná. Slavnostní galavečer pořádaný dne 26. února 2005 v Hararském mezinárodním kongresovém centru přenášela živě jak zimbabwská televize, tak po celé Africe a části Blízkého východu přijímaný jihoafrický satelit DSTV, přímý přenos bylo možné sledovat i na některých evropských kabelových televizích, ale také na soukromých televizních kanálech v bývalém Sovětském svazu a Rumunsku. Záznam a produkci pořadu zajišťoval najatý televizní štáb z JAR, sestřih bude ze záznamu vysílán v několika asijských zemích.

MZV ČR

obsah | svět - svet