Slovenští fotbalisté rozdrtili Wales 5:1

Slovenští fotbalisté si v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy překvapivě snadno poradili s Walesem a připsali si tři body za vysokou výhru 5:1. Dvěma zásahy se na vítězství hostů podílela největší hvězda slovenského fotbalu Marek Mintál.

Slováci odolali úvodnímu náporu domácích a sami udeřili hned z první podařené akce. Vittek se uvolnil na pravé straně, poslal křížnou přihrávku napříč pokutovým územím a slávista Švento rozvlnil síť za brankářem Jonesem. Ten v dresu Walesu nastoupil do padesátého reprezentačního utkání, to se mu ale příliš nepovedlo. Po půlhodině jeho nepovedený odkop skončil na kopačce Mintála, který domácího brankáře z 25 metrů přeloboval.

Velšané svůj boj nevzdali a snížili, když se z přímého kopu prosadil sedmnáctiletý záložník Bale, který se trefil přesně do rohu Čontofalského branky. Hosty to však nezaskočilo, spíše naopak. Hned z protiútoku vrátil Slovensku dvoubrankové vedení Mintál, když se opět prosadil z dálky, tentokrát však tvrdou ránou k tyči. Střela z dálky se povedla také Karhanovi na začátku druhého poločasu, odevzdané Velšany pak již jen dorazil Vittek po přihrávce Šventa.

ČTK

obsah | svět - svet