Slovenskí kulturisti boli svetoví

Počas druhého súťažného dňa získalo Slovensko na VII. svetových hrách v neolympijských športoch tri medaily. O zlato a dve striebra sa postarali kulturisti, ktorí sa v tomto športovom odvetví stali spoločne s domácim Nemeckom (1 - 1 - 3) najúspešnejšou krajinou.

Juraj Vrábel (zlato do 80 kg): "Je to najcennejšia medaila v mojej kariére. V príprave som jej podmienil veľa času, energie, motivácie, jednoducho všetkého. Dva dni pred súťažou som musel zhodiť ešte štyri kilá, ale zvládol som to. Som veľmi šťastný." Vrábel obhajoval striebro zo svetových hier v Akite 2001.

Igor Kočiš (striebro do 75 kg): "Bola to moja svetová premiéra v tejto váhe, na ktorú som sa pripravoval takmer dva roky. Výsledok zodpovedá mojej aktuálnej forme. Mám čo robiť, aby som sa v novej váhe dobre zapísal. Obhajoval som zlato z Akity, to však bolo vo váhe do 70 kg, takže druhú priečku neberiem ako sklamanie."

Aurélia Grožajová (striebro nad 52 kg): "Na svetových hrách som štartovala vôbec po prvý raz v kariére, je to pre mňa nová skúsenosť. Konkurencia bola silná, a aj keď som asi bola papierovou favoritkou na zlato, spokojná som aj so striebrom. Kulturistika je subjektívny šport. Tipovala som prvenstvo domácej Nemky Linayovej, ktorá skončila nakoniec tretia."

Okrem 16. miesta orientačného bežca Davidíka sa predstavili v akrobatickom rokenrole Branislav Bucko - Zuzana Martinovičová. Obsadili 18. miesto, keď hneď v 1. kole k. o. systémom narazili na favorizovaný francúzsky pár.

(r)

obsah | svět - svet