Prezentace Karlovarského kraje v italském Milánu

Dne 8. října 2003 se v prostorách milánského hotelu Hotel dei Cavalieri na Piazza Missori uskutečnila prezentace Karlovarského kraje. Úvodní příspěvek přednesl 1.NMMR Hartmann; zahájení prezentace se zúčastnil také předseda rady kraje Lombardie Attilio Fontana. Prezentace a tiskové konference se dále zúčastnili: p. Behenský, náměstek hejtmana Karlovarského kraje, p. Janisch, člen zastupitelstva Karlovarského kraje, pí. Černá, za CzechTourism, p. Podlipný, člen zastupitelstva města Karlovy Vary, p. Masák, ředitel info centra Karlových Varů, p. Humplík, zodpovědný za rozvoj města Karlových Varů p. Dvořák, generální ředitel Ambassador Group, pí. Přibylová, marketingová ředitelka Premium Hotels.

Předseda rady kraje Lombardie A. Fontana vystoupil s krátkým pozdravem účastníkům. Vyzdvihl především význam meziregionálních vztahů a také dobré vztahy regionu s ČR. Zdůraznil, že přistoupením ČR k EU dojde k návrat země do Evropy, kam patří. Podtrhl význam protokolu o spolupráci uzavřeného mezi JMK a Lombardií a připomněl také nedávnou návštěvu zástupců JMK a prezentaci JMK v Miláně .

NM Hartmann zdůraznil, že po vstupu do EU bude dán rozvoji turistického ruchu v ČR a s ním spojenými službami nový impuls. Možnosti pro zahraniční investory budou v oblasti rozvoje českého lázeňství a např. také rekonstrukce historických budov, zámků, hradů, atd.. NM oznámil také, že je připravována rozsáhlá informační kampaň o ČR. Ve svém vystoupení zmínil také možnosti, které nabízí ČR v oblasti kongresové turistiky. Tyto možnosti doložil hladkým průběhem zasedání NATO a MMF v Praze a to i po stránce zajištění bezpečnosti zahraničních delegací. Zástupkyně CzechTourism pí. Černá prezentovala agenturu a základní data o turistickém ruchu mezi ČR a IR. Itálie je na 4. místě v příjezdech turistů do ČR. V rámci prezentace byl promítán krátký film o cestovním ruchu v ČR pod názvem "A Touch of Magic".

Náměstek hejtmana Karlovarského kraje p. Behenský prezentoval kraj a možnosti, které nabízí pro turisty. Kraj byl představen z pěti pohledů: 1/ Lázeňství - tradiční pro kraj, 2/ Historie - historické památky - Cheb, Bečov nad Teplou, Kynžvart, Loket nad Ohří, klášter Teplá, 3/ Příroda - Krušné hory, Slavkovský les, přírodní rezervace SOS, 4/ Kulturní život - Karlovarský filmový festival, atd., 5/ Volný čas - golf, dostihy, zimní sporty, tenis, jízda na koni, atd..

Dále byl promítán film o Karlových Varech, dále byly zmíněny možnosti Karlových Varů - více než 10 tis. lůžek, 1,8 mil. přenocování v roce 2002 a z toho na 10. místě turisté z Itálie. Prezentovaly se hotely skupin Ambassador Group a Premium Hotels.

MZV ČR

obsah | svět - svet